Vildmarksveckan för erfarna

Ett program för alla erfarna friluftsentusiaster över 16 år. I 5 dagar utforskar vi den vilda naturen i svenska Lappland till fots och på vattnet. Vandring, paddling, fiske, camping, matlagning runt en öppen lägereld och mycket mer i midnattssolens land.

Dag 1, söndag – Ankomst till Kiruna – Vi hämtar dig personligen till flygplatsen i Kiruna och kör söderut i cirka 1 timme till vår lodge med cirka 100 Alaskan Huskies i Moskojärvi. Utsökt middag och en mjuk säng väntar dig där.

Dag 2, måndag – Låt oss åka på äventyr – Efter att vi delat ut utrustning och packat mat i ryggsäckarna går vi till fots. Vandringen är ca 5 km till det 755 meter höga fjället Avvakko. Till lunch har alla förberett en god smörgås som vi kan stärka oss på vägen under bestigningen. Vi sätter läger nära toppen och njuter av den fantastiska utsikten över vildmarken samtidigt som vi äter middag runt lägerelden.

 

Dag 3, tisdag – Genom vildmarken – Målet med dagen är att hitta de båtar som är redo för oss på sjön. För att göra detta måste vi ta oss genom vildmarken till fots cirka 8 km med en karta och kompass. När vi når vårt mål sätter vi upp ett mysigt läger, samlar ved och fångar fisk till middag.

Dag 4-6, onsdag – fredag – på vattnet Under dessa tre dagar paddlar vi ca 30 km i våra båtar på vattnet. Vi paddlar över sjöar och genom naturliga vattendrag som fortfarande har några överraskningar i väntan på oss.
Det finns tillräckligt med tid att fiska på vägen, så att ditt fysiska välbefinnande också tas om hand. Vi letar efter platser att angöra längs vattenvägen i vildmarken. Våra enkla måltider tillagas mestadels över öppen eld. När vi anländer till vårt mål väntar oss transport med båttrailer med vilken vi sedan tar oss tillbaka till lodgen, resan tar cirka 30 minuter.
Nu behöver utrustningen bara tas om hand, torkas och eventuellt repareras innan vi kan njuta av välförtjänt varm bastu, utsökt måltid och en mjuk säng.

Dag 7, lördag – Fri dag – Idag är det dags för avkoppling, bastu, fiske eller kanske en liten promenad med en av våra älskvärda Alaskan Huskies.

Dag 8, söndag – avresa – Vi tar dig tillbaka till flygplatsen i Kiruna, önskar dig en säker resa och hoppas att vi ses snart igen, kanske på ett av våra vinterprogram.

För er som är mindre erfarna i naturen så finns aktiviteten ”Vildmarksvecka för nybörjare” – klicka här för mer information

Boka här

Avstånd
Gällivare Turistcenter 45 km
Lapland Airport 40 km

Snowtrail Dogcamp
Besöksadress: Skaulo 92, 982 04 Gällivare
Telefon: 073-345 10 23
E-post: info@snowtraildogcamp.com
Hemsida: snowtraildogcamp.com
Facebook: facebook.com/Snowtrail-Dogcamp
Instagram: instagram.com/snowtrail.dogcamp

X