Vildmarksvecka för nybörjare

Ett program för alla naturälskare från 16 år. I fyra dagar utforskar vi den vilda naturen i svenska Lappland till fots och på vattnet. Vandring, paddling, fiske, camping, matlagning runt lägerelden och mycket mer i midnattssolens land.

  • Dag 1, söndag – Ankomst till Kiruna – Vi hämtar dig personligen till flygplatsen i Kiruna och kör söderut i cirka 1 timme till vår lodge med cirka 100 Alaskan Huskies i Moskojärvi. En utsökt middag och en mjuk säng väntar dig på anläggningen.

  • Dag 2, måndag – introduktion i friluftsliv – Vi tillbringar dagen ute, intill lodgen lär vi oss användbara och nödvändiga redskap som gör livet i vildmarken lättare för oss. Du har även möjlighet att testa all utrustning du har tagit med dig till det stora äventyret.
  • Dag 3, tisdag – paddla och fiska – När allt bagage har delats ut på våra båtar kan vi äntligen börja. Vi paddlar i nordvästlig riktning tills vi når vår nya lägerplats för natten. När vi har satt upp vårt läger, samlat ved till lägerelden och stärkt oss med en utsökt lunch, försöker vi fiska med spö och nät. Fisken förbereder vi efteråt och tillagar över lägerelden.
  • Dag 4, onsdag – Vandring genom vildmarken – Idag åker vi på upptäcktstur med karta och kompass. När vi har packat allt vi behöver i våra ryggsäckar vandrar vi genom vildmarken. Vårt mål är ca 8 km vandring till den 755 meter höga toppen av Avvakko. Alla har packat en god smörgås till lunch, och efter att vi har slagit upp lägret nära toppen förbereder vi en utsökt middag över en öppen eld.

  • Dag 5, torsdag – Hur hittar vi våra båtar igen? – Målet med dagen är att hitta våra båtar och basläger igen. Men det borde inte vara ett problem efter orienteringsövningarna från föregående dag. Vi lagar lunch på vägen och till middag kan vi fånga fisk från sjön.
  • Dag 6, fredag ​​- Tillbaka till lodgen – Efter frukost paddlar vi tillbaka till lodgen, och om du inte har fått tillräckligt med fisk kan du ordna middag på vägen tillbaka. När vi kommer till lodgen måste vi torka vår utrustning, städa upp den och reparera den om det behövs. När vårt arbete är klart väntar en varm bastu, samt välförtjänt middag och mjuk säng.
  • Dag 7, lördag – Dag för gratisaktiviteter – Idag är det dags för avkoppling, bastu, fiske eller kanske en liten promenad med en av våra älskvärda Alaskan Huskies.
  • Dag 8, söndag – avresa – Vi tar dig tillbaka till flygplatsen i Kiruna, önskar dig en säker resa och hoppas att vi ses snart igen, kanske för ett av våra vinterprogram.

För er som är mer erfarna i naturen finns även aktiviteten ”Vildmarksveckan för erfarna” – klicka här för mer information

Boka här

Avstånd
Gällivare Turistcenter 45 km
Lapland Airport 40 km

Snowtrail Dogcamp
Besöksadress: Skaulo 92, 982 04 Gällivare
Telefon: 073-345 10 23
E-post: info@snowtraildogcamp.com
Hemsida: snowtraildogcamp.com
Facebook: facebook.com/Snowtrail-Dogcamp
Instagram: instagram.com/snowtrail.dogcamp

 

X