Laponia retreat Yoga hike

En yogavandring i världsarvet Laponia

Välkommen till vår yogavandring med fjällvandring, yoga och meditation i Laponia. Laponia retreat Yoga hike tar oss till hjärtat av världsarvet Laponia där de spetsiga topparna i Sarek möter de böljande fjällslätterna i Padjelanta nationalpark. Under veckan alterneras yoga med meditation med fjällvandring och kulturella upplevelser. Vi bor nära naturen i mysiga fjällstuga utan varken el eller rinnande vatten och praktiserar yoga och meditation ute på fjället och vid stugorna.

Världsarvet Laponia är skyddat för sin unika kombination mellan kultur och natur. Samer har bott och verkat i området under tusentals år och med ett tränat öga kan hitta båda fångstgropsystem och gamla boplatser. Under veckan äter vi middag i ett modernt sameviste och lär oss mer om den samiska kulturen.

Välkommen till vår yogavandring med fjällvandring, yoga och meditation i Laponia.

Den här yogavandringen är för dig…

…som letar efter en yogisk upplevelse i kombination med vandringens helande effekt. För att delta i yogavandringen måste du kunna vandra mellan 10-20 kilometer per dag i terräng med måttliga skillnader i höjd och med en ryggsäck på cirka 10-15 kg. Du behöver ingen tidigare erfarenhet från vare sig yoga eller meditation. Alla klasser kan anpassas till din nivå. Rekommenderad ålder från 16 år. Kontakta oss om du har några frågor angående din fysiska förmåga eller erfarenhetsnivå.

Om yogaklassena

Yogaklasserna leds av Petra Kalla från Sacred Spine yoga therapy. Hon är född och uppväxt i Gällivare men har nu hittat hem i Järna söder om Stockholm. De flesta av hennes yogaklasser genomförs utomhus, vilket förstärker kontakten mellan din kropp och naturen. De öppna vidderna omkring dig inspirerar och hjälper dig att hitta närvaro i nuet. Om ditt vardagsliv kräver en högre takt och har många krav på dig kommer detta att bli en välkommen paus för ditt sinne. Vi utövar Hatha yoga som stärker din kropp och skapar utrymme. Fokus kommer att ligga både på mental och fysisk återhämtning.

Genom yoga, qigong och andningsövningar sätter vi en intention för dagen och förbereder våra kroppar för dagens vandring. Längs med leden tar vi pauser för yoga anpassat till vädret och gruppens behov. Detta mjukar upp våra muskler och ge oss tillgång till mer energi. På kvällen ger avslappnande övningar och meditation oss goda förutsättningar för en fullständig återhämtning och en djup nattsömn.

Maten och boendet

När vi färdas på fjället behöver vi ordentligt med energirik mat och Laponia Adventures förbereder måltider som lagas från grunden. Menyn för den här vandringen baseras på vegansk kost med möjligheten att lägga till mejeriprodukter och lokala fisk och köttprodukter. En typisk dag börjar med en ordentlig frukost och på kvällen lagar vi middag tillsammans. Så länge som väder tillåter kommer vi att ha en längre paus under dagen för att fylla på energiförråden med en lättare lunch.

Under vår tid i fjällen bor vi i fjällstugor utan vare sig el eller rinnande vatten. Vi hjälper alla till med de dagliga arbetsuppgifterna som att hämta vatten eller hugga ved till elden. Även om stugorna är enkla har de det mest väsentliga såsom värme, sängar, filtar och allt vi behöver för matlagning. Dasset ligger ofta inom 100 meter från stugorna. Den sista dagen av turen bor vi på Saltoluokta fjällstation där du delar rum med andra yogis i gruppen. Du har givetvis tillgång till både toaletter och duschar.

Guider och instruktörer

Vi arbetar med lokala guider som har goda kunskaper om kulturen och historien i Laponia. De är alla certifierade guider som är utbildade i vildmarksanpassad förstahjälpen eller lever upp till samma standard eller högre. På den här vandringen är vi också glada att sammarbeta med en professionell yogaterapeut från Sacred Spine Yoga Therapy.

 • Plats: Gällivare
 • Pris: 16 950kr
 • Antal deltagare: 6 till 12 deltagare
 • Längd: 7 dagar
 • Viktig information: Besök www.laponiaaventures.com för mer information

Priset inkluderar:

 • Lokala engelsk och svensktalande guider
 • Certifierad Yogaterapeut från Sacred Spine Yoga Therapy
 • Logi 5 nätter i fjällstuga
 • Logi 1 nätter på vandrarhem inklusive lakan och handduk
 • Alla måltider och snacks inklusive 3-rätters middag på Saltoluokta
 • Minibuss Gällivare-Ritsem-Kebnats-Gällivare
 • Båttransport
 • Säkerhetsutrustning
 • Förvaring av bagage
Bokningsförfrågan för sommaren 2021

Foto: Mirja Andersson

Laponia Adventures Sweden AB
Telefon: 070-547 97 10 eller 070-260 05 37
E-post: info@laponiaadventures.com
Hemsida: www.laponiaadventures.com
Facebook: facebook.com/laponiaadventures
Instagram: instagram.com/laponiaadventures
Tripadvisor: tripadvisor.com/laponiaadventures

 

X