Familjevecka i vildmarken

Upplev den sista vildmarken i Europa och åk på upptäcktsresa med hela familjen

Känn ren natur i den orörda naturen i svenska Lappland med färskt dricksvatten direkt från sjön. Människor finns sällan här mitt i vildmarken, det är fullt möjligt att inte stöta på någon person under flera dagar. Tack vare det imponerande fenomenet midnattssol, när solen är uppe dygnet runt, är förhållandena optimala för att observera och utforska naturen och djurvärlden.

 • Dag 1 – Ankomst
  Vi hämtar dig från Kiruna flygplats och kör dig med bil till vårt läger i Moskojärvi. Efter cirka en timme bilresa till vår parkeringsplats kör vi de sista 3 km med en fyrhjuling till lägret. När vi anländer till lägret hälsas vi av de gosiga Alaskan Huskies och åker på en liten rundvandring genom lägret. Vi tillfredsställer vår hunger med en utsökt middag.
 • Dag 2 – Första upptäcktsresan runt lägret
  Idag tittar vi närmare på lägret och skogen runt lägret. Det finns mycket att upptäcka medan den ena eller andra huskyn älskar att leka med oss. Mot kvällen kommer vi alla tillsammans lägga ut fisknäten på en av våra många sjöar.
 • Dag 3 – fånga fisk
  Idag börjar vi före frukost, vi måste ta in fisknätet igen. Därefter serveras det en näringsrik frukost, sedan lär oss hur man rensar och bearbetar den nyfångade fisken. Däremellan finns naturligtvis mycket tid att leka med hundarna och om du vill kan du åka på upptäcktsresa med en hund.
 • Dag 4 – Insikt i nordiska familjeskatter
  Idag tar vi minibussen till Kiruna. Vi besöker den lilla staden och det finns möjlighet att shoppa i vissa butiker. På programmet finns också det berömda Icehotel i Jukkasjärvi (Icehotel 365), som är öppet året runt. Inte långt därifrån ligger ”Nutti Sámi Siida”, ett samiskt läger med renar och barnvänlig utställning om samernas liv.
 • Dag 5 – Övernattning i vildmarken
  Vi tar båten till en närliggande halvö där vi, beroende på väder, kommer att tillbringa en natt mitt i vildmarken.
 • Dag 6 – Upptäckttur i vildmarken
  Idag utforskar vi halvön som vi har övernattat på. Vi tog med vår egen mat så ingen går hungrig. Vi kan titta på djur, fiska, simma i sjön och mycket mer tills vi hämtas med båt sent på eftermiddagen.
 • Dag 7 – Vandring till Avvakko
  Efter en utsökt frukost kommer vi att bestiga vårt berg Avvakko (cirka 400 meter över havet). Vi packar några goda korvar och gör en lägereld på vägen för att stärka oss. När vi når toppen, belönas vi med en fantastisk utsikt. Tillbaka på lägret kan vi tillbringa den sista kvällen med att koppla av i bastun, läsa en bok eller spela trevliga brädspel.
 • Dag 8 – Avresa
  Idag är det dags att packa resväskan och säga adjö. Efter frukost kör vi dig till parkeringsplatsen med fyrhjuling  och därifrån med minibuss till flygplatsen i Kiruna.
Boka här

Avstånd
Gällivare Turistcenter 45 km
Lapland Airport 40 km

Snowtrail Dogcamp
Besöksadress: Skaulo 92, 982 04 Gällivare
Telefon: 073-345 10 23
E-post: info@snowtraildogcamp.com
Hemsida: snowtraildogcamp.com
Facebook: facebook.com/Snowtrail-Dogcamp
Instagram: instagram.com/snowtrail.dogcamp

X