Aktiviteter i Aurora Lake Lapland

Genom att anpassa varje aktivitet efter kundens önskemål och behov i åtanke så säkerställer vi att du får ut det mesta av turerna och får den perfekta upplevelsen för just för dig

Är du redo att uppleva vildmarken och vara en del av naturen i de mest magiska stunderna?
Vi tar dig dit!

 • Hundspannstur
  Hundarna tar dig till äventyret över den frysta sjön till mitten av den snöiga skogen. Njut av resan med de starka och upphetsade polarhundarna som älskar att arbeta tillsammans som ett lag.
 • Norrskenstur
  Upplev Nordens mirakel; dansande ljusfenomenet ”norrsken”. Ögonblicket lämnar dig mållös, så snart solen går ner finns det en chans att se detta fenomen. Tillsammans planerar vi turen som passar dig bäst. Om vädret inte är optimalt för stunden så jagar vi det bästa stället för er.
 • Snöskotersafari
  Upplev det snöiga landskapet med snöskoter. Kör på en frusen sjö till den vackra vildmarken och upp till de snöiga kullarna. Gå förbi de vandrande renarna och andra vilda djur. Ta en paus vid den uppvärmande lägerelden och njut av lunch under himlen på renskinnen. Turerna kan anpassas till hur äventyrlig du vill bli.Under kvällens safari kan du uppleva magin av det dansande norrskenet. Tillsammans med månen och stjärnorna blir den mörka vinternatten levande och lyser upp det vackra landskapet.
 • Vildmarksmiddag
  Njut av trerätters vildmarksmiddag omgiven av den underbara naturen. Beroende på säsong planerar vi resan till skogen med båt, vandring, hundspann eller snöskoter. Njut av smakerna från den aktuella säsongen och lyxen i den omgivna naturen som ger oss lokala ingredienser från sjöar och skogar.På sommaren dricker ni kristallklart, rent och sötvatten direkt från vattenkällan. Skogen är fylld med ”godis”, plocka upp olika sorters bär som blåbär direkt från buskarna eller olika svampar som kantareller eller tryffel. Hör ljudet av fåglar och bara koppla av. På vintern när allt är vitt och täckt av snö, borra ett hål i den frysta sjön och prova lyckan för att fånga en öring eller en fjällröding.
 • Arktisk bastu
  Bastu är en stor del av traditionerna i Lappland. Det är en underbar plats att koppla av och titta på den lugna sjön. Den vedeldade bastuupplevelsen ingår i din vistelse. Efter er upplevelse undrar du inte varför vi har förälskat oss i denna tradition.
 • Snöskovandring
  Utomhusaktiviteter som snöskovandring är ett fantastiskt sätt att uppleva vinterlandskapet. På snöskor går du lätt över den glittrande snön och du kan komma skogen närmare dig.
 • Skridskoåkning
  Skridskoåkning på den frysta sjön med bara gångavstånd från stugan är en härlig upplevelse under en krispig vinterdag. Drick varm choklad från den traditionella träkoppen ”Kåsa” på renskinnen och låt dina ögon bara njuta av den fantastiska utsikten.
 • Vildmarks och landskaps fototur
  Vår utgångspunkt är Tjautjas, en strategiskt perfekt plats belägen i centrum av Lappland. Ett område som turistgrupper inte hittat ännu. Få chansen att få fota en av de flygande örnarna, vandrande renar och älgar. Fånga de fantastiska norrsken från byns högsta punkt eller från den frysta sjön, vi guidar dig att hitta det bästa stället beroende på vädret.Med bil når vi vackra och oupptäckta platser nära byn. Stora Sjöfallets Nationalpark är en drömplats för djurliv och landskapsfotografer som vill fånga ett foto som ingen annan har tagit tidigare. Förmodligen träffar du fler renar än människor på ditt äventyr till vildmarken. Du kommer att bli kär i det unika bergslandskapet redan från bilen. Ett underbart landskap med små berg som stiger ovanför den gamla skogen. Välj den bästa platsen för dig från olika utgångpunkter och tillbringa en oförglömlig tid i vildmarken. För att komma mer in i vildmarken och få ett oförglömligt minne, ta en helikopterflyg och upplev landskapet från fågelsynen.
 • Älgfarmen
  Besök skogens kung och skapa en nära koppling mellan naturen och dig. Lär dig allt om dessa enorma djur när du besöker Älgfarmen.
 • Vandringstur
  Byn Tjautjas är en perfekt plats för korta vandringsturer under dagen eller över natten i tält. Långt borta från trafikljuden, bara tystnaden och naturen. Gå på de små bergen och se den fantastiska utsikten över byn.Stora Sjöfallets Nationalpark är en drömplats för vandrare. Du kommer att bli kär i det unika bergslandskapet redan från bilen på väg till utgångspunkten. Välj den bästa längden för dig från de olika spåren och spendera en oförglömlig tid i vildmarken tillsammans med en guide eller själv. För att komma mer in i vildmarken och få en oförglömglig upplecelse ska du ta en helikopterflyg och anslut till naturen utan mobiltelefoner. Tillbringa en oförglömlig natt i den fantastiska nationalparken. Säkerhet garanteras av satellitelefon eller vår egna nuvarande om du känner det.
 • Kajaktur
  Upplev svensk natur och upptäck byn från den 11 kilometer långa sjön medan du paddlar i lugna vatten. Gå upp till öarna och ta en paus för ”svensk fika” på en sandstrand. På varma sommardagar kan ni svalka er i sjön.
 • Midnattssolstur
  Upplev de magiska oändliga sommardagarna på en midnattssolstur i naturen. Fenomenet när solen aldrig går ner är det endast möjligt att ta del av under början av juni fram till början av juli.Börja din resa på kvällen med båt eller kajak, se reflektionen av solen i den mörka sjön. Ta en liten promenad i midnattssolens gyllene strålar. Njut av en utsökt vildmarksmiddag mitt på natten när solen fortfarande lyser.
 • Speciella ögonblick
  De vackraste ögonblicken i livet är de människor du älskar, de platser du åker och de minnen du gör. Det är känslor och stunder, leenden och glada tårar. Dessa minnen varar livet ut, och vi hjälper dig gärna att skapa dem. Från födelsedagar till engagemang ordnar vi stunderna med dina önskemål och tillsammans skapar vi ett vackert och oförglömligt ögonblick i ditt liv.
 • Fotograf
  Dagens ögonblick är morgondagens minnen. Få en unik möjlighet att fånga ögonblicken på din resa av en professionell fotograf. Du kommer att få en perfekt souvenir att ta med hem, bilder som vänder sig för att berätta om ditt liv.

För mer information och bokning kontakta

Aurora Lake Lapland
Besöksadress: Tjautjas 106, 983 03 Koskullskulle
Telefon: 070-353 55 81
E-post: info@auroralakelapland.com
Hemsida: auroralakelapland.com
Facebook: facebook.com/auroralakelapland
Instagram: instagram.com/auroralakelapland

Foto Magnus Winbjörk

X