Hotell Fjällnäs Castle

Fjällnäs Castle in Gällivare, Swedish Lapland

Beskrivning

Välkommen till Hotell Fjällnäs Castle

Vi vill ge det temporära boendet en helt ny innebörd och förändra sättet att bo på. Därför erbjuder vi både hem och hotell. Här hittar du det bästa av två världar! Bekvämt – praktiskt och kvalitativt i ett modernt och stilsäkert lägenhetshotell.

Historia om slottet

Vid foten av Dundret ligger Gällivares pampigaste byggnad: Fjällnäs Slott som lät byggas 1888 av gruvbolagets chef; Carl Otto Bergman. Träslottet byggdes främst för bostad- och kontorslokaler, men också för att imponera på parlamentsledamöterna och andra högre tjänstemän som besökte gruvområdena i Malmbergs gruva vid denna tidpunkt. År 1894 fick Fjällnäs slott ett kändisbesök när kung Oscar II bodde i huset. I mitten av 1890-talet drabbades delar av slottet av en eldsvåda, förmodligen orsakad av C.O. Bergmans son, Otto (det sägs att han ägnade sig åt kemiförsök). När slottet blev återställt fick det två torn istället för ett, och även den nya fasaden som du ser idag.

Boka en weekend eller bo flera månader

Boka en weekend eller bo flera månader ditt behov anpassas efter hur länge du stannar.
Vi har inrett hotellägenheter stilfullt för att du ska få en hemkänsla redan när du kliver in genom dörren.

Long stay på slottet – som du vill ha det

Vi på Hotell Fjällnäs slott, vill påstå att vi är ensamma om att erbjuda ett stiligt och praktiskt lägenhetsboende med självhushåll vid Dundrets fot som man kan känna sig hemma i och med den norrländska naturen inpå.

Men bara för att vi valt bort choklad på kudden har vi givetvis inte gjort avkall på det viktigaste. Istället har vi valt att fokusera på det som gör att man trivs länge hos oss. Här bor du smart och bekvämt på samma gång. Lägenheterna finns i storlekarna S, M, L, XL Suite, beroende på hur många ni är som ska bo och hur bekvämt ni vill bo. Och oavsett storlek ingår bekvämligheter. Och lite av vår idé; istället för att betala för saker du inte använder, kan du lägga till de saker du inte vill vara utan. På så sätt kan alla bo och trivas här på sitt eget sätt.

Varje lägenhet har ett välutrustat kök, allrum, enskilda sovrum med badrum.

Kök och allrum (privat eller delat), fri WI-FI och i lokalerna finns tvättmöjligheter, gym, bastu, Utöver det finns tillgång till parkering, närhet till dundrets skidanläggning, motionsspår, skog och natur, centrum, restauranger, tåg och buss mm. Kort sagt, här finns det mesta och lite till för att ni ska kunna stanna länge.

Välkommen till ett boende där du kan känna dig hemma.

Boka här

Foto: Andreas Hinzer

Besöksadress: Fjällnäsgränd 45, 982 39 Gällivare
Telefon: 070-638 19 59
E-post: Hellofjallnasslott@gmail.com
Hemsida: fjallnascastle.se
Instagram: instagram.com/fjallnascastle

X