Om oss

Gällivare Turistcenter
Vi hjälper er med tips och förslag på boenden, restauranger, sevärdheter och aktiviteter för att fullända er vistelse här i Gällivare. Hos oss kan ni köpa tåg- och regionala bussbiljetter, självklart säljer vi också fiskekort inom regionen. I souvenirbutiken hittar ni produkter gjorda av lokala hantverkare och konstnärer, samt våra egna profilprodukter vi har tagit fram för att synliggöra minoritetsspråken i kommunen. Under våra öppettider erbjuder vi även bagageförvaring samt cykeluthyrning under sommaren. Just utanför Turistcentret startar Kulturstigen, en populär vandringsled för både lokalbor och besökare som är intresserade av den vackra naturen och kulturminnena i centrala Gällivare.

När ni besöker oss på Turistcentret rekommenderar vi även er att besöka utställning om världsarvet Laponia som finns på övervåningen i samma byggnad. Utställningen presenterar den vackra naturen och det rika djurlivet i fyra nationalparker och två naturreservat strax utanför Gällivare. Dessutom får ni en inblick i det samiska kulturarvet som fortfarande lever vidare i området. I Gällivare finns även två gruvor: Aitik, en av Europas största koppargruvor och LKAB, världens näst största underjordiska järnmalmsgruva.

Om du har några frågor eller vill ge oss feedback, tveka inte att kontakta eller besöka oss. Du hittar vår kontaktinformation till höger (eller nedan för mobiltelefonanvändare).

/Personal som arbetar på Gällivare Turistcenter

Ávki AB
Från och med 2018 ansvarar Ávki för driften av Gällivare Turistcenter. Ávki är en engagerad ekonomibyrå och ett utvecklingsbolag för alla som bildades 2011 av Unna tjerusj och Gällivare skogssameby. Vi driver projekt och erbjuder tjänster inom olika områden. Våra kunder finns i Gällivares närområde men även i hela regionen och Sápmi. De är lokala företag, rennäringsföretag och samebyar, offentlig verksamhet, vägföreningar, stiftelser, små skogsägare och privatpersoner.

Jämställdhet och mångfald

År 2015 antog FN: s generalförsamling den historiska resolutionen Agenda 2030 för hållbar utveckling. Som en del av Ávkis bidrag till hållbar utveckling har vi valt att fokusera främst på punkterna jämställdhet, anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, hållbar konsumtion och produktion samt ekosystem och biologisk mångfald.

Hållbar utveckling

På Ávki är jämställdhet mer än ett begrepp, för oss är det förutsättningen för innovation, arbetsglädje och konkurrenskraft. Människor är vår kanske viktigaste resurs, därför har vi ett tydligt ungdoms- och jämställdhets- och mångfaldsfokus i allt vi gör.

BCD – Business Capacity Development

Från och med hösten 2018 är Ávki även lokal part i regionens destinationsprojekt ”BCD”. Där utgår vi från den kunskapsnivå och de behov som individer eller organisationen har och bygger deras kapacitet utifrån den. I detta projekt med fokus på företagen inom besöksnäringen blir det ett naturligt steg för det nya projektet BCD att ta vid där Destination Capacity Building in Swedish Lapland (DCB) slutat. Med ett än tydligare fokus på företagens behov och utveckling av deras kompetens för att stärka kapaciteten inom Affärsutveckling och Marknadsutveckling.

Projektmedarbetare BCD i Gällivare

 

 

 

Gällivare Turistcenter
Besöksadress: (Tågstationen)
Centralplan 4, 982 36 Gällivare

Koordinater: 67°08’01.0″N 20°39’04.7″E

Nuvarande öppettider
Måndag-fredag kl. 08:30-14:30
Ingång från perrongen på tågstationen

Telefon: 0970-102 20
E-post: info@welcometogallivare.com
Facebook: facebook.com/gallivareturistcenter
Instagram: @gallivareturistcenter 
Hashtag: #welcometogallivare

Turistbyråmedarbetare

Vill ni lämna synpunkter om denna webbplats eller servicen på Turistcentret?
Låt oss veta genom att skicka e-post till info@welcometogallivare.com

Foto Andreas Hinzer

X