top of page
2203_Mikaela_Dagbro0157_.jpg
2203_Mikaela_Dagbro0522_.jpg

Mikaela Dagbro

”Det har jag aldrig gjort så det klarar jag säkert!” Orädd som Pippi kastar Mikaela sig ut och bara gör med tron och känslan att det löser sig och blir bra. Och visst blir det bra!  I skapandet i sin produktionslokal glittrar hennes ögon när hon berättar om sitt arbete och vilken glädje det ger henne. Mikaela har varit företagare i knappt två år och har redan kunder över hela Sverige. Målgruppen är främst hundägare och de vanligaste produkterna är halsband, koppel och dokumentmappar. Just nu arbetar Mikaela som bäst med att designa koppel till de svenska teamen som ska tävla i WDSF World Championship 2022.

Skapandet började för fem år sedan när hennes pappa gav henne en symaskin och hon började sy kläder till sina barn. Under samtalets gång förstår vi att mamman som alltid pysslade, fixade och sydde är något som färgat och format Mikaela. Inställningen som Mikaela delar med Pippi är en inställning som mamman bar på tillsammans med många starka, skapande och orädda kvinnor vi mött i vår landsdel. 

Mikaela har en stor familj. Man, fyra barn och tre hundar. Förutom det egna skapandet så arbetar Mikaela i en klädbutik där hon fått både hjälp och stöd i sitt eget företagande. Glädjen att få skapa gör att Mikaela orkar och vill fortsätta prova nytt och producera personligt till sina kunder. Det hon gör ska vara bra till 100 procent.

Glada över att ha mött Mikaela lämnar vi henne i produktionslokalen bland färgstark vinyl i rulle efter rulle på väggen, med drömmen om en ny lasermaskin och bland tryck som ska göras på barnvagnar, hockeyklubbor och hjälmar. Dregglisar, mössor och mepsar som väntar på att sys och själva kommer vi att hålla ögonen öppna efter hennes VM-koppel.  

2203_Mikaela_Dagbro0125_.jpg

Produktgalleri

Nedan visas exempel på produkter från Design by Mida.

Du hittar fler exempel på Instagram, se länk nedan.

  • Design by Mida Instagram
  • Design by Mida Facebook
bottom of page