top of page
1_lemosdesign0359_.jpg
1_LemosDesign0115_.jpg
1_LemosDesign0202_.jpg

LEMOS DESIGN

Tilda Malmelöv & Johanna Minde

Ett trivsamt rum inrett med hyllor och lådor fyllda med färgglada papper, gamla tapetkataloger, saxar, målarfärger, pennor och lim där det pysslades födelsedagskort och andra alster. Det är Tildas varma minne av sin moster Johannas pysselrum. Tilda älskade att få vara i det rummet när hon var liten och nu, några år senare, driver Tilda och Johanna företaget Lemos Design tillsammans. Familjen och barnen är det viktigaste och största som hänt i Johannas liv och det är första bokstaven i barnens namn som bildar ordet ”LEMOS” i företagets namn.

Drivkraften i Tildas och Johannas skapande är tydligt kopplad till estetik och hållbarhet. De älskar att göra det vackert omkring sig och vill göra det på ett sätt som inte slösar på resurser. Andra ledord i deras arbete är ”inte perfekt utan personligt”.  Deras produkter ska vara funktionella och vackra men det behöver inte vara spikraka streck och sömmar. I det personliga finns det unika och viljan att ständigt utvecklas och de hoppas kunna inspirera andra till att bli mer kreativa och fylla livet med det som är roligt.

Att skapa och utveckla produkterna i företaget får lov att ta tid. Johanna letar material och får nya idéer när hon besöker second hand-affärer. Gamla gardiner blir till kuddfodral, en kjol blir till ett mobilfodral och en skjorta får bli till ett foder i en väska. Återbruk genomsyrar Johannas sömnad. Hon utmanas av och älskar problemlösningen när gamla skinnjackor förvandlas till ryggsäckar, babytofflor och nyckelringar. Tilda inspireras av hela processen att ta en idé från skiss till att en färdig produkt ligger snyggt paketerad och placerad på hyllan redo för försäljning. Postern på hemmafjället Dundret som Tilda skapat är en storsäljare. Den lokala kopplingen är viktig för de två företagarna som stolt vill visa upp det vackra som finns i Gällivare.

Produktgalleri

Nedan visas ett urval av produkter. Du hittar Lemos Designs produkter i deras webshop samt i butiken Tjoahkke.

  • Lemos Design Instagram
bottom of page