top of page
3_annakrigare0243_.jpg
3_annakrigare0140_.jpg
3_annakrigare0027_.jpg

KRIGARE

Anna Krigsman

Axlarna sjunker ner, käkarna slappnar av och pannan slätas ut. Att se på när det färggranna garnet formas till en mössa under Annas snabbt arbetande händer känns som ett långt utandetag. Allting andas frid och det är lätt att förstå varför handarbete är en aktivitet som sprider välmående och lugn. Kontrasten till namnet på företaget blir slående. Det var när Annas mamma, för många år sedan, höll stickcaféer för Anna och hennes vänner som ”Krigare” kom till. Ett namn som senare skulle visa sig vara precis det som behövdes, både som företagsnamn men även som mindset och approach till livet.

Efter de gemensamma träffarna, där Anna lärde sig mer om hantverket, låg stickandet och virkandet nästan helt i vila i många år. Livet styrde in i en mörk period och allting drogs ner mot botten. Nere i det mörkaste så kom orden ”Åk och köp garn” till Anna. Det blev ett neonrosa garn som inhandlades som blev till ett par Lovikka-vantar. Där och då kom vändningen och garn, stickor och händer blev den kombination som bidrog till att livet långsamt vände ut ur det mörka.

Anna önskar alla förståelsen att livet inte alltid blir så som man har tänkt sig utan det kan bli så mycket bättre. När hon virkar sina alster så virkar hon också in gemenskap, kärlek och medmänsklighet. Det är det hon vill att hennes produkter ska förmedla och bär man Krigare-produkter så står man för de värderingarna. En Krigare är stark och snäll och har också en värdighet. När Krigare möts känner de en samhörighet. Anna vill att du som bär hennes produkter ska värmas av hennes intention.

Idag hittar vi Anna på Kvinnojouren Nike i Gällivare där hon leder verksamheten. Att få hjälpa andra ger en djup mening åt varje dag och hon har hittat sin plats på jorden.

Produktgalleri

Anna stickar och virkar med ständigt varierande garner och nedan visas några exempel. Du hittar Annas produkter i butiken Tjoahkke.

bottom of page