top of page
7_Killingekeramik0184_.jpg
7_Killingekeramik0025_STA.jpg

KILLINGE KERAMIK

Malin Samuelsson

Handen sträcker sig efter koppen. Den bär kaffefläckar från igår men den är din och den har hittat sitt hem i just din hand. Ibland landar den i köksskåpet när den vid få tillfällen hinner passera diskmaskinen och blir då fint placerad på sin hylla där i ditt kök. Vardagskeramik är det som Malin vill skapa. Likväl som muggen har sin givna plats har ett leende hittat sin givna plats och det tycks aldrig lämna Malins läppar.

 

Malin är västkustkvinnan vars kreativitet och äventyrslystnad fört henne med familj till Killinge. En hel dag ute på skoter utan att möte en människa var en upplevelse som gjorde intryck och färden upp till norr ett faktum. Till en by som bebos av människor färre än ett fotbollslag. På en plats någonstans mellan Gällivare och Kiruna i riktning mot Norge ligger nu en keramikverkstad som utgör Malins bas. Där samlas människor som likt Malin vill känna lerans magi. Den omgivande naturen ger inspiration och ripor, snöstjärnor och ledkryss har funnit sin plats på hennes alster. Hon drömmer om att en dag få arbeta tillsammans med en kock för att ta fram en servis som gör matupplevelsen till något alldeles extra.

Ekorrhjulet är historia och skapandet i verkstaden tar Malin bortom tid och rum. Vid drejskivan föds idéerna och leran formas utifrån uppdämd inspiration samtidigt som varje grepp för in hennes genuina glädje i godset med vetskapen om att alstret slutligen landar på din hylla för att skänka dig glädje var dag.

Produktgalleri

  • Killinge Keramik Instagram
bottom of page