Möt Norrbottens kreativa entreprenörer

february, 2021

This is a repeating event

26feb12:1512:45Möt Norrbottens kreativa entreprenörerInspirerande webinarserie kreativa entreprenörer i Norrbotten, premiär 26 februari kl. 12:15-12:45. Fortsätter varje fredag fram till 28 maj - klicka här för mer information

more

Event Details

MÖT EN KREATIV ENTREPRENÖR! Varje fredag kl. 12:15-12:45
Klicka här för mer information

Ingen kostnad, ingen anmälan. Använd länken nedan för att klicka in dig på zoom. Var redo i tid, en halvtimma går fort!
Varmt välkommen!

En låt på radion som väcker gamla minnen, en snygg frisyr en grå dag, en god middag med vänner lagad på nya bistron, svettiga träningspass, ett uppträdande som lockar till tårar och skratt, någon som förstår och hjälper dig när det värker på in och utsida, ett möte som lyfts till nya höjder genom medskapande, den där målningen som du inte kan se dig mätt på, någon som visar att skogen är medicin, kommunikationen som får oss att nå ut och som berör.

Allt detta och så mycket mer skapar liv och glädje i vårt Norrbotten tack vare de kreativa entreprenörerna. Nu vill vi ge dig möjlighet att möta några av dem. De kommer att inspirera och ge dig näring för nya tankar. Varje fredag ända fram till sommaren (med undantag för lov och helger).
Dessa entreprenörer kännetecknas inte bara av kreativitet utan också av mod, idérikedom, samarbetsvilja. De är ansvarsfulla och anpassningsbara. De har en hög osäkerhetstolerans och när inget är som de brukar finner de vägar framåt. På egen hand och tillsammans.
____________________________________________
KALENDER
26 FEB – PREMIÄR MED PETRA ÅHL – MedskapandeLabbet.
NÅ DINA MÅL MED GLÄDJE OCH ENERGI
Möt innovationsledaren, strategiska coachen och meditationsläraren Petra Åhl. Hon kommer att berätta sin story om att ta klivet från att avdelningschef på LKAB till att bli värderingsdriven egenföretagare och vad det är som gör att hon älskar att skapa värdefulla saker tillsammans. Välkommen till en presentation och samtal om ”Medskapandelabbet – Upptäck glädjen och den kreativa kraften i att skapa tillsammans”
VÄRD: Ávkis inkubator – Vallje. Gällivare.
___________________
5 MARS – FREDRIKA JOHANSSON MÖTER REBECKA DIGERVALL.
VÄRD: Creative Ebeneser.
___________________
12 MARS – CARINA NILSSON, TROJKA NATUR
LÅT NATUREN TA PLATS OCH VÄLMÅENDET ÖKA
Carina har arbetat med förändringsarbete hela sitt yrkesverksamma liv och har länge haft en önskan att öka djur och naturkontakt inom det hälsofrämjande området. Samtidigt vill hon också bidra till att fler samhällsaktörer samarbetar kring psykisk ohälsa. Nu driver hon det egna projektet NUR8v, naturunderstödd rehabilitering, åtta veckor.
Syftet är att utforska om motiverande samtal i kombination med djur och natur kan vara hjälpsamt i en inledande fas av förändringsarbetet. Jag vill också se om det finns intresse för samarbete mellan naturbaserad rehabilitering och medicinsk kompetens (grön och vit kompetens)samt privat och offentlig sektor.
Projektet har kommit halvvägs och följs av forskare från SLU och de har redan nu sett att metoden ökar måendet avsevärt för dem som deltagit.
VÄRD: Ávkis inkubator – Vallje. Gällivare.
___________________
19 MARS -LOTTA KARLSSON, SCENKONSTPRODUCENT.
HEMKÄR, STOLT OCH LITE GALEN
Lotta skapar och möjliggör nordlig musik och scenkonst för alla åldrar, med ena benet på scenen och det andra i kunskap om kommunikation, ledarskap och organisation. Denna dag berättar Lotta om den krokiga resan fram till att göra det hon älskar och hur påståendet ”man måste flytta till Stockholm för att lyckas” provocerar henne så mycket att det boostar och ger riktning till hela hennes företagsutveckling.
VÄRD: Go Business.
___________________
26 MARS – CATRIN KESKITALO, SOCIONOMKONSULT CLK.
BLI EN ATTRAKTIV ARBETSGIVARE GENOM STÄRKTA MEDARBETARE
Här får ni möta socionomen Catrin Lovisa Keskitalo som har tagit sig an uppdraget att vända den negativa trenden så att ingen ska bli sjuk i psykosocial ohälsa. Med erfarenhet och kunskap om den organisatoriska och sociala arbetsmiljön, vet Catrin hur svårt det kan vara att ta sig an det arbetet, för att det ska resultera i en skillnad på arbetsplatsen. Tillsammans med Socionomkonsult CLK kan ni bli den mest attraktiva arbetsgivaren genom just Stärkta Medarbetare!
VÄRD: Ávkis inkubator – Vallje. Gällivare.
___________________
16 april – ELIN PARMHED, KONSTNÄR
mer info kommer
VÄRD: Go Business
___________________
23 april – MARIA SÖDERBERG.
Kulturupplevelser i kombination med naturupplevelser.
VÄRD: Argentis – Kulturkraft. Arjeplog.
___________________
29 april – Creative Ebaneser
Mer info kommer.
___________________
7 MAJ – HARLEEN KALKAT & MAGNUS KARLSSON PRESENETERAR MUSIKTEATERN.
Hur driver man en lokal teater efter communityteateridén?
VÄRD: Argentis – Kulturkraft.
___________________
28 MAJ – RUTH RANBERG
HÄLSA PÅ ARJEPLOGVIS
Våga, välja, göra med Ruth som berättar om att våga göra nya saker och vad det har betytt för henne. Ta del av Ruths företag som en del av det nya.
VÄRD: Argentis – Kulturkraft
____________________________________________
Ingen kostnad, ingen anmälan. Använd länken nedan för att klicka in dig på zoom. Var redo i tid, en halvtimma går fort!
Varmt välkommen!
____________________________
EN DEL AV DE KULTURELLA OCH KREATIVA NÄRINGARNA
Många av dessa kreativa företag är en del av de kulturella och kreativa näringarna. De kulturella och kreativa näringarnas bidrag till BNP var minst 130 miljarder kronor eller 3,1 procent år 2015 men sannolikt högre eftersom tjänsteexporten för närvarande inte går att mäta. Dessutom skapar kulturella och kreativa näringar många fler värden än vad som är mätbart. Självklart skapas kulturella värden, men kulturskapare utvecklar också näringslivet och samhället på flera positiva sätt – oavsett om den enskilda kulturskaparen avser det. Konstnärer och kreatörer kan använda företag som ett medel för att nå andra mål, till exempel sociala eller miljömässiga mål. Deras verksamhet påverkar därför ofta samhällsekonomin positivt på flera sätt och stärker landets attraktionskraft i utlandet.
Detta arrangeras i samverkan mellan:
– Ávki AB – Vallje
– Creative Ebeneser
– Creative North
– Argentis – Kulturkraft
– Go Business
Tillsammans arbetar vi för att synliggöra, stärka och utveckla de kulturella och kreativa näringarna i Norrbotten.
Våra projekt har en rad olika finansiärer: våra olika kommuner, Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Längmanska företagarfonden, EU m.fl. Stort tack till er!

Time

(Friday) 12:15 - 12:45

Location

https://us02web.zoom.us/j/84148525222

Future Event Times in this Repeating Event Series

march 5, 2021 12:15march 12, 2021 12:15march 19, 2021 12:15march 26, 2021 12:15april 2, 2021 12:15april 9, 2021 12:15april 16, 2021 12:15april 23, 2021 12:15april 30, 2021 12:15may 7, 2021 12:15may 14, 2021 12:15may 21, 2021 12:15may 28, 2021 12:15

X