top of page
4_BaqerHasan0185_.jpg
4_BaqerHasan0062__edited.jpg

BAQER HASAN 

En liten grabb fick tidigt en pensel i sin hand. Då såg han det som en lek och omgavs av en familj där målandet var en självklar del av livet. Det började där på en stor slätt med intensivt dallrande hetta i mångmiljonstaden Bagdad. Kännetecknat av bl.a. oljeindustri men också av att det är ett kulturellt och intellektuellt centrum med flertalet universitet, museum och en mängd gallerier. Livet för Baqer Hasan kom att kantas av våldsamma krig, flykt men också av studier vid Baghdad College av fine arts (nu Institute of fine arts).

En skolad konstnär vars arbete och skicklighet gav honom kunder världen över gjorde honom också bekant med Sverige och nu befinner sig Baqer i vår hemstad Gällivare. En ödmjuk framtoning, med viljan att samarbeta, dela kunskaper och glädjen som konsten ger arbetar Baqer vidare som en av konstnärerna i Gällivare.  

Den abstrakta konsten ligger honom närmast om hjärtat men med bilder från vår närmiljö med inslag av vår historia, kultur och människorna som levt och lever här lockar Baqer oss oinvigda in i konstens underbara värld.

Produktgalleri

Nedan visas ett urval av Baqers konst. Du hittar en del av hans konstverk i butiken Tjoahkke och du kan också kontakta Baqer direkt för din förfrågan via Instagram eller Facebook, se länkar nedan.

  • Gällivare Art - instagram
  • Gällivare Art - facebook
bottom of page